Door wie

Wie zijn de vrijwilligers?

Onze vrijwilligers zijn mannen en vrouwen die zich vanuit persoonlijke betrokkenheid inzetten voor de zorgbehoevende mens. Zij verrichten geen medische handelingen of zware huishoudelijke taken, maar vullen aan wat familieleden en vrienden van de persoon in kwestie zelf doen.

Alle vrijwilligers van onze Stichting zijn speciaal opgeleid voor de taken die zij uitvoeren en worden daarin begeleid door deskundige coördinatoren.

Vrijwilliger worden

Mocht je geïnteresseerd zijn om bij de Stichting te komen werken, volgt er altijd als eerste een kennismakingsgesprek om erachter te komen waarom je graag dit werk wil gaan doen en in welke richting we jou kunnen inzetten. Zo wisselen we samen informatie uit. Als blijkt dat je geschikt bent volg je als aspirant-vrijwilliger eerst een basiscursus. Na afloop ontvang je een certificaat.

Mogelijke trajecten

Als je deel hebt genomen aan de basiscursus kun je ingezet worden als vrijwilliger bij dementerenden, chronisch zieken en lichamelijk gehandicapten. Hiervoor hoef je dan geen extra traject of aanvullende cursussen te volgen. Elk jaar kan je in principe een vervolgcursus of specialisatie cursus doen.

Mocht je geïnteresseerd zijn om vrijwilliger te worden binnen de terminale zorg, dan krijg je na een jaar praktijkervaring tweedaagse vervolgcursussen aangebo- den. Deze trainingen hebben thema’s zoals ‘communicatieve vaardigheden’, ‘balans in verlies’ en ‘waardevolle nabijheid’. Als je vijf jaar ervaring hebt als vrijwilliger volgt er een extra training.

De vrijwilligers die actief zijn in de terminale zorg komen maandelijks bij elkaar om ervaringen te delen en de inzet te bespreken. Tevens wordt de planning voor de komende maand gemaakt. Daarnaast vinden er eenmaal per jaar thema avonden plaats over werkgerelateerde onderwerpen.

Trainingen

De trainingen worden op diverse opleidingscentra in het land gegeven. Het Landelijk Steunpunt (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) in Bunnik is de verantwoordelijke organisatie die gaat over de workshops en trainingen.

kaart_7.jpg

Pety

Bedankt voor al tijd en zorg voor onze oma Ria

Geef jouw mantelzorger ook een lintje >

Hulp aanvragen

Via de coördinatoren:

De coördinatoren zijn bereikbaar via:
06 12 45 89 61

Via Gemeente:

Aanvraag en informatie voor Geldrop - Mierlo:
Loket zorg in Geldrop tel. 14040

Aanvraag en informatie voor Nuenen:
Servicepunt Nuenen tel. 040-283 16 75

Developed by Cognito - Connecting Minds
Vrijwilligers Zorg Thuis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x